Старши треньорът на баскетболния ЦСКА и национален селекционер Росен Барчовски

...
 Старши треньорът на баскетболния ЦСКА и национален селекционер Росен Барчовски
Коментари Харесай

Заради удара по бетинг компаниите ще гърмят отбор след отбор: Барчовски

 Старши треньорът на баскетболния ЦСКА и народен селекционер Росен Барчовски разяснява тематиката, подета от сътрудника му от волейболния отбор на алените Александър Попов.

Ето и мнението на Барчовски: Всички в спорта и към него знаят, че от години наред тъкмо тези бетинг компании оказват помощ и устоят спорта.

Най-лесно е да се ударят с тези увеличени данъци от страната. Но зад тях стоят стотици спортисти и тимове и това рефлектира върху българския спорт. Ако има мислене, ще се сети, че страната взима едни милиони от тях, само че от другата страна какво?!

Аз съм бил за малко там, 30 милиона влизаха в спортното министерство, и тези, които добавяха към бюджета бяха бетинг фирмите. Нещата са подвластни, би трябвало да се направи артикул. Който гледа Евролига, баскетбол, знае, че и Партизан, и Цървена звезда също се спонсорират от бетинг компании.

За да се сътвори артикул, би трябвало да се създадат условия от страната. В цяла София има две зали, в които се играе. Трябва финансиране.

Препоръчвам на министъра на спорта да излезе и да каже, че има предпочитани спортове. Да, има такива с триумфи, само че и обществени такива, които в целия свят се занимават с тях милиони хора. Ще гърмят тим след тим, разочарования, и нищо няма да реализираме.

Смятам, че ще успеем да приключим лигата с 12 тима, въпреки да ще е мъчно.

Източник: temasport.com

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР